{ "title": "Astım Bronşit Bitkisel Tedavisi", "image": "https://www.bronsit.gen.tr/images/astim-bronsit-bitkisel-tedavisi.JPG", "date": "21.01.2024 12:08:08", "author": "Haver", "article": [ { "article": "
Astım Bronşit Bitkisel Tedavisi, Astım hastalığı daha çok geceleri nükseden ve özellikle nefes alıp vermede güçlük çekme biçiminde gelen krizlerle belirgin olan bir solunum yolu hastalığıdır. Astım krizleri, bronşlardaki spazm, ödem ve aşırı salgıdan ileri gelir. Bronşların virüsler ve bakteriler nedeniyle iltihaplanması sonucu oluşan bronşit hastalığı şiddetli ve aksi bir öksürüğe neden olmaktadır. Astım, nefes borusunu, diğer deyimle, hava yollarını akciğerlere hava taşıyan küçük tüpleri etkileyen bir durumdur. Astımlı biri, astımı tetikleyen bir şeyle temasa geçtiğinde, hava yollarının duvarları çevresindeki kas gerilerek hava yolu daralır. Hava yollarının yüzeyleri iltihaplanıp şişmeye başlar. Genelde sümük veya balgam olarak kendini gösterir. Tüm bu belirtilerde hava yollarının daha giderek daralmasına ve tahriş olmasına sebebiyet verir. Astım belirtilerinin meydana gelmesini sağlar. Bu hastalığın semptomlarının ortadan kaldırılması için uygulanan tedavide fazla miktarda ilaç tüketilmektedir. İlaçların yanı sıra bitkisel tedavisiyle de hastalığın belirtilerini ve günlük yaşamda olumsuz etkilediği faktörleri ortadan kaldırır.

Bronşit İçin Uygulanabilecek Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nefes darlığı; Öksürük, ses kısıklığı, astım ve bronşit için en etkili kürlerden birisi de keten tohumudur.

Nasıl Yapılır?

1 çorba kaşığı çekilmiş ve kavrulmuş keten tohumu ve 1 çorba kaşığı bal macun haline getirilerek yemeklerden bir saat önce yenilir. Diğer kür ise keten tohumu ve suyu kaynatıp lapa haline getirip normal sıcaklığına gelince göğsünüze sürülür. Bu göğsünüze yumuşatma sağlayarak hem öksürüğünüzü hafifletecek hem de dinmeyen ağrılarınıza iyi gelecektir.

Bıldırcın yumurtası; Mikrop öldürücü antiseptik özelliği ile üst solunum yollarını bakterilerden ve mikroplardan temizler. Yine alerjene karşı ve balgam söktürücü olmasıyla büyük önem taşıdığından bıldırcın kürü önerilmektedir.

Nasıl Yapılır?

1 adet bıldırcın yumurtası, 1 yemek kaşığı bal ile karıştırılıp 1 bardak ılık süte ilave edilir. Sabahları aç karnına içilecek olan bu kür 15 gün süreyle uygulanılır. Öksürük tahrişlerini ortadan kaldıran bu kür 3 ay kadar devam edilmelidir.

Melisa otu; bu kür nefes darlığı çeken hastaların iyileşmesinde ve sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır.

Nasıl Yapılır?

Hem melisa otu hem de oğul otu olarak bilinir. Melisa otunu bal ile birebir ölçüde macun kıvamına getirilerek yenilir.

Okaliptüs; Yutarak öksürüğünüzü hafifletir. Antiseptik özelliği ile mikroplardan temizler. İyi bir de balgam sökücüdür. Bu bitkinin buharıyla bronşit ve öksürüğünüze tedavisi uygulanır.

Hanımeli ve hor çiçeği; ile yapılmış kürlerde bronşite en etkili kürler arasında oluşmaktadır.

Ayrık otu; bu bitkininde bronşit gibi iltihaplı solunum yolu hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır.

Astım Bronşit ve Nefes Darlığı Hastalıklarına Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

Adaçayı; Bir bardak kaynar suya bir tatlı kaşığı adaçayı katılıp, kaynatılmadan önce on dakika demlenir. Günde iki-üç bardak içilebilir.

Nane çayı; Sabahları kahvaltıdan önce bir bardak içmek astıma iyi gelir.

Limon-Bal; Bir limonun suyu ile bir tatlı kaşığı balın karıştırılarak içilmesi astıma iyi gelir.

Kekik-Papatya; Kekik yaprakları ve papatya çiçeklerinle elde edilen karışımın buharıyla ciğere çekilirse ufak krizlerin önlenmesinde yardımcı olur.

Kahve-Çay-Kakao; İçeriği kafeinli olan uyarıcı ve bronşları açıcı etkisi vardır. Günde 2-3 fincandan fazla alınmaması gerekir.

Isırgan otu; Bir bardak kaynamış suya bir tutam ısırgan otu katıp demlenmesi yapılır. Isırgan otu etkili bir bronş açıcıdır.

Astım Hastalığına ve Nefes Darlığına Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır?

2 litre suyun içine 10 karanfil, 10 karabiber, 6 zencefil, 5 tarçın, 1 tutam ısırgan otu ve 1 tutam ayva yaprağı konur.

Nasıl Yapılır?

Bu karışım 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım saat demlenmesi için beklenip ardından süzülür. Bu astım çayı her gün, biraz ısıtılarak ve 1 kaşık bal ile tatlandırılıp günde 3 bardak içilir.

Ayva yaprağı; 1 bardak kaynayan su içine 5 gr ayva yaprağını ilave edip 10 dakika kaynatılır. Hazırlanan bu ayva çayından günde 3-4 defa içilir.
" } ] }