{ "title": "Çocuklarda Bronşite Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bronsit.gen.tr/images/cocuklarda-bronsite-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 07:32:15", "author": "Pekiner", "article": [ { "article": "
Çocuklarda Bronşite Ne İyi Gelir, Bronşitin birkaç nedenlerden oluşur. Bronşit bir çeşit nefes darlığıdır. Bu nedenlerin önemli olanları bakteriyel, sigara kullanımı, kimyasal maddelerin yaptığı kronik tahribatlardır. Çocuklar yetişkinlerin küçük hali değildir, gelişme halinde olan bir varlıktır. Bu sebeple çocuklarda kullanılacak bitkiler, gelişimi engellemeyecek ve zararlı olmayacak şekilde özenle seçilmiştir. Bronşit, soğuk havalarda üşütmeden doğan bir sağlık problemidir. Bitkisel ilaçlar ve şifalı bitkiler ile bu hastalığı durdurmaya ve rahat atlatmaya çözümü, şifalı bitkilerin birçoğunda antibiyotik etkisi yaratmaktadır. Ayrıca çocuklarda bronşite iyi gelen komplikasyonlar içinde dinlenmek, bol sıvı tüketmek, kirli havalardan ve tozlu ortamlardan uzak kalmak, buhar banyolarının da bronşite çok iyi geldiği bilinmektedir.

Çocuklarda Bronşite Ne İyi Gelir?
Çocuklarda Bronşite İyi Gelen Bitkisel Yöntemler

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu

Yulaf samanı; Bir tutam (5 gram) yulaf samanını 1 litre kaynayan suya attıktan sonra ağzı kapalı olarak hafif ateşte beş dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür. Kaynayan suyu üç hafta boyunca haftada iki çay bardağı içilmesi, üst solunum yolu rahatsızlığına iyi gelecektir.

Kazayağı bitkisi; Çiçekleri ve yaprakları, taze çam sürgünü, yer sarmaşığı, ebegümeci, okaliptüs, andız otu, kekik, gülhatmi çiçeği ve yaprakları, 1 litre kaynar suya birer tutam konduktan sonra 10 dakika demlendirip süzülür ve biraz bal karıştırılıp günde 3-4 bardak içilir.

Hatmi çiçeği; Hatmi çiçeğinin ailesi güçlü solunum yolu yumuşatıcılarındandır. Kaynamakta olan 1 litre sütün içerisine, 10 gr hatmi çiçeği konulur. 5-10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Kaynadıktan sonra ılınınca, süzülüp içilir. Arzuya göre, 1 tatlı kaşığı süzme bal ile koyulup da içilebilir.

Bronşite İyi Gelen Bitkiler

Sabun otu; Her gün 250 ml, kaynatılmış suyun içerisinde bir çay kaşığı karıştırılarak içilir.

Isırgan otu; Isırgan otunun yapraklarını ve suyunu bal ve şeker ile karıştırılıp, içilir. Bronşit hastalıklarına karşı bir kalkan vazifesi göreceği bilinir.

Sarımsak; Antiviral ve anti bakteriyel bakımından oldukça zengin olan sarımsak bronşit hastalığında büyük bir fayda sağlamaktadır. Sarımsak bronşit hastalığına karşı bir zırh olacağı ve önemli bir silahtır.

Öksürük ve Balgam İçin Bitkisel Çaylar

Zencefil-Ihlamur çayı; Nefes darlığı, bronşite çok faydalıdır. Bağırsak gazlarını giderir. Karın ağrılarını keser. Karaciğer tıkanıklığını, mide üşütmesini giderir. İshali keser. Ağrı keser. Unutkanlığı giderir. Müzmin bronşite karşın oldukça çok etkilidir.

Ihlamur çayı; Ihlamur çiçeği oldukça yatıştırıcı, idrar verici, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücüdür. Ayrıca gıcık giderici olarak da çay halinde içilir. Ihlamur çiçeğinin banyosunda da yatıştırıcı bir özelliği bulunmaktadır. Balla karıştırılıp içilirse, öksürüklerde yumuşatma ve rahatlatma sağlayacaktır.

Ebe gümece çayı; Solunum sistemi ve iltihaplarında koruyucu olarak kullanılır. Üst solunum yolları enfeksiyonlarında, bronşitte, göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü ve öksürük kesici özelliğine sahiptir.

Rezene çayı; Bronş mukozası üzerindeki salgıları arttırmada ve iltihap gidermede çok kuvvetlidir. Çocuklarda iştah arttırır.
" } ] }